Kanadská husa - trofej každého lovce

Pin
Send
Share
Send
Send


Kanadská husa je poměrně krásná a běžná v Kanadě a USA. Jsou zde také informace, které nás potkala. Ale vzhledem k jeho prevalenci se stala atraktivní trofejí pro všechny lovce. Jak vypadají kanadští husy, kde žijí a proč je lovci tak milují, přečtěte si dále v článku.

Jaká plemena jsou tam?

Nejprve se podívejme na plemena kanadských hus. Zde jsou věci velmi obtížné, protože názory vědců jsou poměrně protichůdné. Jeden má tendenci přidělit pouze 2 druhy, druhý - 8, a třetí obecně - 10-11 poddruhů. Tak jak být a kolik poddruhů skutečně existuje?

Přesně řečeno, existuje celkem 12 poddruhů kanadských hus. 1 z nich je již považován za zcela zaniklý. Dalších 11 může být rozděleno do dvou druhů, jsou to větší ptáci, kteří se podobají domácím husí ve tvaru a struktuře těla, a menší, které vypadají spíše jako zarostlé kachny. Tady máte dva druhy.

Pokud hovoříme o antropometrických datech, jsou velmi rozdílné. V průměru se délka těla může pohybovat od 55 cm do 110 cm, hmotnost - od 2 kg do 5,5 - 6,5 kg a rozpětí křídel - od 120 cm do 185 cm, ale všechna plemena mají něco společného - to je zbarvení peří. Zůstává přibližně stejná bez ohledu na to, který poddruh je pták a jaké rozměry to je.

Vzhled

Hlava husí je natřena černě s brilantním leskem, stejným zabarvením krku. Po stranách hlavy jsou bílé skvrny. Chytnou bradu, hrdlo a tvář. V některých případech může být na čele stále slabá bílá skvrna. Vrchol břicha a strany těla jsou malovány v šedivých odstínech, občas mohou být bílé nebo mají vlnitou čokoládovou barvu.

Dno břicha hus a ocas je extrémně bílé. V některých poddruhech, černé peří na krku končí úzkým bílým límcem. Zadní a ramena ptáka jsou tmavě hnědá a špičky peří na nich jsou černé. Barva ocasu může být černá nebo černohnědá. Také černé na kanadských husí nohy a zobák, a oči jsou zakřivené.

Mladiství se poněkud liší v opeření barviv od dospělých. Mají černé peří nahrazené světle hnědým, matným peřím. Mají také bílé znaky, které jsou rozmazané. U kuřat je barva zbraně výhradně žlutohnědá. Ptáka můžete vidět podrobněji na fotografii v článku.

Kde mohu potkat ptáka?

Severní Amerika je rodištěm kanadské husy. Zde žije hlavně v Kanadě a na Aljašce, stejně jako na všech ostrovech kanadského arktického souostroví. Po dlouhou dobu, pták byl obyčejný v severu Spojených států, jmenovitě, v Kansasu, Utah, Kalifornie a Massachusetts. Za nejoblíbenější místa hnízdišť těchto hus byly považovány také velitelé a Kurilské ostrovy. Nyní je přiveden na Nový Zéland, severozápadní Evropu a ostrov Velké Británie.

Stanoviště a strava

Oblíbenými stanovišti jsou břehy mnoha řek, nádrží, bažin a často zaplavených nížin. Zajímavé je, že kanadské husy jsou velmi dobře přizpůsobeny k chůzi na zemi, a také dobře plavou, ale teď se jim nelíbí velmi dobře. To je, když se snaží vzlétnout pták, který se často stává obětí jiného lovce. Její dietní maso a velká velikost jatečně upraveného těla je vynikající trofejí, což je důvod, proč se počet drůbeže v její vlasti dramaticky snížil. Během lovecké sezóny je zastřeleno asi 400 yews. Kanadská husa.

Pojďme se zabývat dietou. Zahrnuje řadu rostlinných potravin. Jejich oblíbenými pochoutkami jsou kostřava, jitrocel a bukharnik. Také nezanedbávejte husy k návštěvě pole kukuřice a ječmene.

Jak dochází k reprodukci?

Kanadské hry Husa manželství jsou docela pohled. Celý proces probíhá na vodě. Husa ohýbá krk tak, že se může dotýkat prsou špičkou zobáku, jak je vidět na fotografii. Tímto způsobem plave na husu. Pokud se soutěžící objeví v této době, je vyloučen mužem a také muž může před zahájením procesu rozptýlit všechny vodní ptactvo, které je kolem samice. Tímto způsobem zajišťuje, že veškerá pozornost ženy je věnována pouze jemu.

Pokud se partner zajímá o husa, pak se nejprve ohýbá jako mužský krk a pak ji ponoří do vody. Tato akce znamená, že samice je připravena ke kamarádovi. Proces párování probíhá také na vodě. Husa se plazí na husí, přiléhá k zadní části hlavy se zobákem a páruje se s ní s roztaženými křídly. Muž dokončí akci hlasitým a silným máváním křídel, které jsou doprovázeny hlasitým výkřikem.

Oblíbeným místem hnízdících samic jsou malé ostrovy země, které jsou ze všech stran obklopeny vodou. Občas může pták hnízdit v dutinách stromů. Husí hnízdo je položeno na zem a hojně ho zakrývá chmýřím. Jedna samice může nést od 3 do 6 vajec s bílou nebo krémovou skořápkovou barvou za sezónu. Proces přemítání trvá přibližně 28 dní.

Po celou dobu je muž vedle svého milence a aktivně se podílí na procesu líhnutí. Už po několika hodinách po narození mohou mláďata bezstarostně bloudit za svými rodiči. Samice a samci se starají o své potomstvo až na 2,5 měsíce, to znamená, dokud se mláďata nenaučí létat. Do této doby dospělí ptáci dokončují molting. Zajímavé je, že po téměř jednom roce neopouštějí mláďata své rodiče.

Sexuální zralost kuřat začíná v druhém roce života. Vzhledem k některým zvláštním faktorům se může vyskytnout po delší dobu. V přírodě, kanadské husy mají docela nemnoho nepřátel, ale oni utíkají dobře od nich kvůli výbornému sluchu a vidění. Ptáci žijí v divočině v průměru ne více než 12 let, ale případ byl oficiálně zaznamenán, když kanadská husa žila 30 let a čtyři měsíce.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie