Trvalý satelit městských obyvatel - modrá holubice

Pin
Send
Share
Send
Send


Nejznámějším obyvatelem městských parků a ulic je šedý holub. Jaký je způsob života tohoto plemene a co je pro něj slavné, pojďme společně zjistit!

Popis plemene

Patří k sedavým ptákům, kteří žijí a žijí ve stejné oblasti, jen zřídka se vydávají hledat teplo. V Japonsku, například, sizar je považován za polořadovka-domácí holub, to je, to zná osobu dobře a nevyhne se tomu, ale dává přednost žít na dálku. Přes zvyk ustáleného života, někdy sisaris stěhovat se a být docela dlouhé vzdálenosti. Například v oblasti lesů nebo otevřených ploch širokých polí.

Lokalita

Tento pták miluje odlehlá místa, opuštěné budovy, staré rostliny a suché lofty, kde se jemně inkubují. Hlavní stanoviště, kde je modrá holubice běžná, jsou jižní Evropa, severní Afrika a jihozápadní Asie. Vzhledem k tomu, že před mnoha staletími muž zkrotil sizar, chovali domácí holuby.

Charakteristickým rysem tohoto typu ptáků je neustálý kontakt s lidmi. Sisaris jsou velmi přátelští, milují lidskou společnost a žijí vždy poblíž obytných oblastí. Živí se potravou, neopomíjejí obsah popelnic. Díky neustálému kontaktu s domestikovanými ptáky se s nimi protínají divokí šedí holubi. Ornitologové věří, že tento proces nakonec povede k zániku divokých příbuzných.

Hlavní rysy

V přírodě existuje několik poddruhů Sizaki. Jedná se o velkého holuba, jehož průměrná délka těla dosahuje 36-40 cm a rozpětí křídel je asi 67 cm, šedý holub váží asi 400 gramů. V závislosti na množství a pravidelnosti příjmu krmiva může vážit více. Jeho peří je husté, husté, barva může být velmi různorodá. Existuje celkem 28 barev. Velmi často se vyskytují tmavě šedé holuby s pestrými křídly, tmavými prsy s jasným třpytem a bílou podšívkou.

Napájení

Ptáci se živí hlavně rostlinnými potravinami, zejména bobulemi, zrny, semeny, plody různých stromů. Kromě toho, po dešti může jíst červy, brouci, hmyz. Nicméně, s neméně velkým potěšením ptáci jedí dárky od osoby, například, chléb, rohlíky, zbytky jídla ze stolu. Šedí holuby jsou v zásadě všežravé, zejména v chladném počasí nebo v nepřítomnosti stálého zdroje potravy.

Vynikající vidění

Další zajímavý a důležitý pro osobu rys šedo-šedá - mají vynikající vidění. Ve válce a poválečných letech americká pobřežní stráž vycvičila ptáky, aby dali signál, když viděli na vodě něco oranžového. Takový rys holubů souvisí s tím, že rozlišují ultrafialové záření a všechny barvy duhy. Bylo tedy možné pochopit, že v místě, kde kroužili holuby, je údajně osoba v záchranné vestě.

Rychlost letu ptáků

Jistě čtenáři budou zajímat, jak rychle letí sizar? Letová rychlost tohoto ptáka dosahuje 185 km / h, což se zdá neuvěřitelné! Nicméně, toto je pravda, šedé oči jsou nádherné letáky a drží se dokonale ve vzduchu, ovládat jejich těla během letu. Čím zralejší holub je, tím silnější je v letu, tím déle může ve vzduchu vydržet, když má velkou vzdálenost.

Divokí příbuzní mohou vyvinout ještě větší rychlost. Rychle padají z větve nebo horského útesu v případě nebezpečí. Někdy se v malých městech nacházejí útulné holubice a holubice. Jsou téměř nerozeznatelné v hustých větvích, ale okamžitě se třepou a odletí, pokud jsou narušeny. Někdy divoká modrá holubice tvoří malé hejna, která se potápí z vrcholů hor.

Pokud je stanoviště velmi suché, například v Africe nebo Asii, může se holubice ponořit do hluboké studny, aby se mohla opít. Sisaris se často nachází v Himalájích, a jak víte, výška těchto hor je asi 4 tisíce kilometrů. Samozřejmě, městští divokí příbuzní nejsou tak zruční a nevykazují takové zázraky manévrovatelnosti ve vzduchu.

Fotogalerie

Dva holuby zblízka Holuby Holubice v pampelišky

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie