Africké kartáč prasata

Pin
Send
Share
Send
Send


Africká (také nazývaná řeka) oštěpem je na rozdíl od obvyklého prase. Jméno dostala díky vegetaci na obličeji a střapcům na špičkách uší. Její místo života, vzhled a charakter se liší od známých druhů těchto zvířat. A to je pochopitelné, je divoká. A žije v západní a střední Africe. Nemá ráda poušť, ráda je poblíž louže, rybníka nebo řeky. Nachází se v lese a v savaně. Balíky jsou agresivní, napadají a dokonce ničí soupeře.

Strapce prase

Prase prase je poměrně malé. Ne více než metr a půl délky, 55-80 cm - výška v kohoutku. Jeho hmotnost nepřesahuje 80 kg. Navzdory své velikosti je silná, aktivní a rychlá.

Klínovitá tlama této krásy je černá. Je zdobena kotlety a kolem očí je bílé lemování. Prasata i kanci mají ostré špičáky a na obou čelistech. Podobně jako malé kly jim pomáhají při lovu a obraně. Samci mají kostní pahorky (bradavice) připomínající rohy mezi očima a selatem.

Toto africké prase bylo pojmenováno pro dlouhé vlasy na stranách tlamy a velké špičaté uši, s dlouhými svazky bílých a černých vlasů na koncích. Vypadají jako kartáče.

Kůže je červenohnědý odstín, podél hřebene vede bílý pruh. V okamžiku nebezpečí, hřeben vlasů stojí na konci, aby se prase zdá větší a impozantnější. Tenký dlouhý ocas (40-45 cm) bez vlasů, podobně jako mrkev, také končí štětcem.

Všechno je užitečné, to se mu dostalo do úst

Štětinové prase, stejně jako ostatní členové jeho rodu, je všežravé. Oni jsou rádi, že jedí všechny části rostlin, jedí hmyz, nebudou projít kolem mršiny. Existují důkazy o tom, že požírají mláďata jiných zvířat (divokých i domácích) a dokonce i psy chránící lidské bydlení. Strava prasat je tvořena:

  • z kořenů a hlíz;
  • ovoce;
  • bobule;
  • dospělý hmyz a jejich larvy;
  • mršina

V noci, prasata někdy zničit pole kukuřice, arašídy a jiné zemědělské rostliny.

Dříve byl přirozeným nepřítelem zvířete leopard, ale muž ho vyhnal a nyní se počet prasat vepřů zvětšuje. To je velmi nelíbilo rolníci, kteří se snaží vápno afrických prasat všemi možnými způsoby. Dokonce se snažili zkrotit, ale dospělá prasata mají zlověstné a mazané dispozice a vychovávat děti je problematické.

Chov selat

Africká říční prasata žijí v rodinných skupinách 12-15 jedinců. V hlavě - dospělého muže. Tento patriarcha doprovází několik žen, chrání a chrání je a jejich potomky.

Cisteurští prasata produkují potomstvo každý rok, nejčastěji na podzim nebo v zimě. Největší počet prasat narozených v listopadu a únoru. Těhotenství prasnice trvá 120-130 dnů. Narodila 1 až 6 (v průměru - 4) selata.

Před porodem, prase "viet" hnízdo, které je spíš jako kupka sena. Během několika hodin po porodu mohou děti následovat svou matku. Všechny dospělé "rodinné příslušníky" se o ně starají. Za prvé, mláďata se živí mateřským mlékem, od 2 do 4 měsíců, a pak přejdou na společné krmivo. Zvíře dosahuje sexuální zralosti za dva nebo tři roky. Divoké prase žije ve volné přírodě 15–20 let.

Společenství

Cisturian prase dávají přednost nočnímu životnímu stylu. Během dne se schovávají na odlehlých místech. Zpravidla jsou jejich doupě vykopané v zemi maskované v hustých houštinách. Často jsou postele spojeny systémem cest a tunelů.

Každá rodina vlastní území pod jeho kontrolou. Hranice rodinných vlastností jsou označeny. Tesáky zanechávají škrábance na kmenech stromů. Poté, co africký kance otřel velký kámen, zůstanou na něm sekrece ze žláz. To je znamení pro cizince - moje, nezasahujte.

Při hledání potravy jdou afričtí kosteští prasata docela daleko, což činí přechody několik kilometrů.

Když je balíček napaden, zvířata upřednostňují útěk. Pokud je však boj nevyhnutelný, bojují násilně. Boje se dějí při boji za vedení v rodině. Muži se snaží navzájem vyleštit čenich, porazit soupeřův ocas. Poražený ztrácí stav.

Máte rádi kartáče? Jako, jako.

Ukažte článek svým přátelům a napište do komentářů, měli byste tohle prasátko?

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie