Divoké krávy

Pin
Send
Share
Send
Send


Předchůdce domestikované krávy je prohlídka divokého býka, která podle vědců existovala na planetě před více než 7000 lety. Tento druh skotu se začal aktivně šířit v domácnosti v období raného neolitu po ovcích, prasatech a kozách. Později lidé začali chovat jiné druhy skotu. Zpočátku, jen maso od divokých krav a býků bylo ceněné, ale jak zemědělství se vyvíjelo, lidé začali používat dobytek jako vlečná síla.

Popis prvního předka moderní krávy

První domácí zájezdy byly neuvěřitelně odolné a produktivní. Měli velmi dlouhé a mohutné rohy.

Zpočátku divoký býk s obrovskými rohy sloužil jako nosič objemného zboží mezi zeměmi Evropy, Afriky, Malé Asie a Kavkazu. Vzhled divokého předka skotu měl následující údaje:

  • svalové zvíře dosáhlo hmotnosti 800 kg;
  • výška by mohla být v rozsahu od 170 do 180 cm;
  • samci měli charakteristickou černou barvu s úzkým pruhem bílého výtoku podél hřbetu;
  • telat a dospělé samice měly hnědou barvu srsti s načervenalým odstínem.

Strava starých prohlídek se skládala z výhonků, listů keřů a stromů, stejně jako různé lesní trávy. Zvířata upřednostňovala sbírat v malých skupinách nebo žila sama, a pouze v zimním období by se mohla shromažďovat ve stádě.

Poslední prohlídka zemřela v roce 1627.

North American Bison

Severní Amerika je domovem největších bylinožravých druhů divokého skotu - severoamerického zubra. Toto zvíře dosahuje výšky 2 ma délky 3 m.

Přední část těla je vyjádřena nejvíce masivně, zatímco hřbet je charakterizován špatně vyvinutou svalovou hmotou. Hlava a částečně zadní strana zvířete jsou orámovány plstěnou vlnou. Bison má velké rohy, které jsou vyvíjeny v každém jednotlivci svým vlastním způsobem. Nejvíce často, zubr je charakterizován černou barvou, ale tam smět být hnědý, šedý nebo bílý zástupcové.

Severoamerický zubr se dělí na step a les. Stepní divokí býci jsou mnohem menší než lesy, mají tlustší srst a rány pokryté třesky.

Severoameričtí jedinci milují otevřený prostor, a proto si pro svou existenci vybírají lesní pláně a radnice, které přenášejí světlo na maximum. Dospělý bizón váží přes tunu. Jednotlivci samice, i když mají masivní rozměry, nedosahují takové váhy.

Zubr evropský

Tento druh skotu je obtížné odlišit od severoamerických zástupců, ale pozorně vidíte charakteristické klíčové body jejich vzhledu. Zubr evropský je obdařen dobře označenou hlavou a čtvercovou postavou s nahnědlou barvou na pozadí těla.

Délka těla zubra dosahuje 3 m, výška - 2 m. Zvíře má tmavohnědou barvu vlasů. Samci se vyznačují výraznou hřívou.

Zubr evropský je obdařen vynikajícím sluchem a vůní, výborně plave a skáče. Trvání jeho života od 30 do 40 let.

Ve starověku, v loukách a pastvinách, jeden mohl pozorovat kavkazské subspecies evropského skotu, který byl rozlišován výraznými kudrnatými a hustými vlasy.

Dnes v evropských zásobách obsahují Belovezhskaya exempláře, které jsou jedinými potomky evropského prastarého bizona. V přírodě je tento poddruh chráněn Mezinárodní unií pro ochranu přírody.

Yak - divoký býk s mohutnými rohy

Tento poddruh skotu je obtížné studovat, protože preferuje žít daleko od lidí. Dnes se yak nachází pouze v horském Tibetu, ale i zde jich je jen velmi málo. Dávají přednost tomu, aby si udržovali blízké skupiny nebo se usadili v malých rodinách. Starší jednotlivci si vybírají osamělý životní styl.

Drsný a silný yak má dlouhou a chlupatou srst, která zcela zakrývá nohy. Zvířata mohou mít jinou barvu, ale častěji hnědá nebo černá se šedavým odstínem jsou jedinci s bílými znaky na hlavě.

Hlavním rysem tohoto typu hospodářských zvířat je charakteristický hrb na hřbetě.

Samci divokých býků dosahují výšky 2 ma délky 4 m. Samice mají délku 2,8 m, jejich výška nepřesahuje 1,6 m. Rohy obou pohlaví jsou velmi dlouhé (dosahují 95 cm). Od základu růstu jsou směrovány v opačných směrech, a protože jsou protáhlé, plynule se ohýbají a získávají pohárovitý tvar. Yak může žít 25 let.

Tamarau a Anoa

Tamarau patří do rodu asijských buvolů. Obdařena krátkou postavou a krátkými rohy. Zvíře má výšku 106 cm, délku 220 cm a jeho hmotnost se může pohybovat od 180 do 300 kg. Barva od černé po tmavě hnědou.

Tamarau označuje ohrožené druhy buvolů. V zajetí se tato zvířata nemohou chovat, takže jejich počet se výrazně snižuje. Dávají přednost osamělému životnímu stylu v lesních oblastech, ale krávy a telata žijí společně, dokud se tato zvířata nestanou nezávislými. Tamarau je pod přísnou bezpečností.

Nejmenší zástupce skotu je považován za býčí pomazání. Hmotnost samce nepřesahuje 300 kg, samice - 150 kg. Tělo nesmí mít délku delší než 160 cm nebo výšku 80 cm, jedná se o bezsrstá zvířata s tmavou kůží hnědé nebo černé barvy. Také, jako Tamarau, jsou anoas ohroženy a chráněny zákonem. Od roku 1079 do roku 1994 se počet obyvatel anoas snížil o 90%.

Jako, prosím, pokud se vám článek líbil.

A pokud jste se museli setkat s divokými býky a kravami, řekněte nám o tom v komentářích.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie