Kachna divoká - nejběžnější druh kachen

Pin
Send
Share
Send
Send


Kachna divoká je nejběžnější a nejznámější druh kachen. Můžete se s ní setkat téměř ve všech vodních útvarech kdekoli na světě. Kachna divoká je také oblíbenou kořistí lovců a je také předkem domácích kachen. Chcete se o ní dozvědět více? Pak se v článku načrtne vzhled, popis plemene a jeho vlastní rysy.

Popis a vzhled

Kachna divoká má poměrně velké tělo, velkou hlavu a krátký ocas. Délka těla je asi 600 mm. Rozpětí křídel může dosáhnout až 1 metr. Hmotnost těchto kachen se pohybuje od 750 g do 1500 g. Mají dobře vyvinutý pohlavní dimorfismus v opeřeném zabarvení, které je zvláště patrné v zimě a na jaře.

Hlava muže má tmavě zelenou barvu. Na krku je malý bílý límec. Zadní strana je hnědošedá s malými tmavými pruhy. Nadhvostiya v černé drake, a hrudník - čokoládově hnědá. Jeho břicho je šedé s implicitně vyjádřeným příčným vzorem. Více podrobností, aby zvážila muže může být na fotografii.

Vrchol křídel je vymalován v hnědošedých odstínech. Také na křídlech je modro-fialové zrcadlo. Spodní část křídla je pokryta bílým peřím. Téměř všechny ocasní pera jsou rovné a mají světle šedý odstín. Ale je tu několik ocasních per, která jsou zkroucena na vrchol. Jsou natřeny v tmavých barvách.

Mužské nohy jsou oranžové s červeným odstínem a tmavšími membránami. Během periody se velmi podobá kachně a ztrácí téměř všechny své světlé peří. Vzhled samice se příliš neliší od vzhledu většiny říčních kachen. V opeření horní části těla převládají jasné kombinace červených, hnědých a černých tónů, jak je vidět na fotografii. Spodní část těla je natřena v červenohnědé barvě s rozmazanými tmavými skvrnami.

Stejná barva má ocas a svrchní pták. Nejčastěji jsou kachní prsa zbarvena do slaměných světlých barev. Stejně jako muž má na křídlech zrcadlo. Nohy nejsou tak jasné jako muž a na jeho pozadí jsou spíše bledé. Zajímavé je, že všichni mladí lidé vypadají jen jako žena.

Distribuce a stanoviště

Kachny divoké jsou ve většině případů stěhovaví ptáci. Tento druh má asi 7 poddruhů, ale někteří vědci rozlišují pouze dva. Na všech kontinentech je kachna divoká a v Evropě se šíří až k arktickému pásu. Tyto kachny tráví zimu na jihu. Mohou dokonce dosáhnout severní Afriky. Kachna divoká žije téměř ve všech vodních útvarech. V zimě se nachází na pobřeží.

Biologické vlastnosti druhu

Tvorba páru pro chov probíhá v období podzimu a zimy. Kachna hnízdí převážně na zemi, ale může si vybrat pro toto a umělé dutiny nebo přirozeně vytvořené dutiny ve stromech. Samice začínají snášet vejce již v březnu. Obvykle v jedné spojce je 9 až 13 vajec s modravou skořápkou.

Během období snášení samec sleduje bezpečnost vajec a chrání hnízdo.. Ale na začátku líhnutí odchází. To je způsobeno jasným zbarvením samců v období páření. Dravce z dálky si toho všimne a tak, pokud zůstane, může přinést problémy nejen sobě, ale i všem potomkům. Inkubační doba trvá přibližně 28 dní. Když se mláďata narodí, mláďata opustí hnízdo velmi rychle.

Ale po dlouhou dobu jsou nechráněni, protože schopnost létat se objevuje pouze ve věku tří měsíců. Po získání této schopnosti se cítí bezpečně, protože stejně jako ostatní říční kachny mohou kachny divoké odvést z místa při sebemenším nebezpečí. Předtím, kachna-matka, jestliže její potomstvo je v nebezpečí, smět předstírat, že je zraněný, tak rozptýlit dravce k sobě. Za jeden rok může jeden pár chovat pouze jednoho potomka.

Je také zajímavé, že kachny divoké jsou všežravci. Hledají jídlo v mělké vodě. K tomu se ponoří do vody nebo ponoří celou přední část vody, čímž zaujme vertikální polohu. Kachna divoká se nemůže plně potápět, protože se jedná o zvláštnosti struktury jejího těla, voda ji okamžitě zvedne.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie