Africká savana - domov pro pštros

Z vědeckého hlediska je dnes pouze jeden druh pštros - africký. Říkají tomu, že na rozdíl od úzce příbuzných druhů nandu a emu žijí v povaze afrického kontinentu. Zjistěte více o tom, kde žije pštros, zjistěte to teď.

Stanoviště pštrosů

Lokalita největších ptáků na Zemi pokrývá pláně Afriky a Středního východu. Dříve byly také nalezeny v Mezopotámii, v Persii, v Indii, ve Střední Asii a v Arábii, nicméně kvůli lovu v těchto oblastech jejich obyvatelstvo prakticky zmizelo. Zejména pohled na Blízký východ je zcela zaniklý.

Samozřejmě, vzhledem k tomu, že pštrosi jsou dnes aktivně domestikováni a chováni na speciálních drůbežářských farmách, jejich počet se v mnoha částech světa dramaticky zvýšil. Proto mohou být nalezeny již téměř na všech kontinentech kromě Antarktidy. Biotop divokého druhu je však výhradně Afrika.

V současné době existuje několik druhů pštrosů afrických:

  • s červenými krky a nohama - žijí na východě kontinentu;
  • s modravými krky a nohama - žijí v severní Keni, v Etiopii a Somálsku;
  • s šedými krky a nohama - obývá jihozápadní Afriku.

Jak vidíte, tito mistři v závodě žijí téměř ve všech oblastech kromě severní a v poušti Sahara.

Savannah

Pštrosi, díky své povaze, stejně jako potřeba rychlého běhu, vybírají hlavně travnaté savany pro život, stejně jako malé lesy. Prostý - skvělé místo pro jejich reprodukci a výživu. Navíc, na rovných plochých plochách v savanových predátorech jsou jasně viditelné. Proto se husté houštiny, bažinatá místa a pouště s volným pískem, kterým se tito ptáci snaží vyhnout.

Na travnatých pláních tito ptáci žijí v malých hejnech, někdy jejich počet může dosáhnout až 50 jedinců. Nejčastěji však počet ptáků nepřesahuje 15-20 jedinců. Pštrosi se pasou spolu s četnými stády zebry a pakoně. Taková společnost býložravců jako veliké opeřené.

Poušť

Poušť není tím nejlepším místem k bydlení pštrosa, neobývají Saharu. To je především způsobeno tím, že je velmi nepohodlné běh podél písku ptáka. A rozvíjet vysokou rychlost je nesmírně nutnou podmínkou pro běžce pštrosů. Velmi často, zejména při inkubaci vajec, však mohou být vidět na území polopouští s pevnou půdou a řídkými houštinami.

Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie