Whooper je jeden z nejkrásnějších druhů labutí v existenci.

Pin
Send
Share
Send
Send


Nejkrásnější ptáci labutí jsou sedm druhů. Jedním ze zástupců této rodiny je labuť zpěvná, jejíž fotografie lze nalézt v moderních pramenech. Pojďme společně zjistit, jaký druh ptáka to je.

Popis plemene

Reprezentant tohoto druhu se týká velkých ptáků. Jeho přirozeným prostředím je celé severní pobřeží Kaspického moře, Kamčatka, Island, Japonsko a dokonce i Skotsko. S touto krásou se můžete setkat v teplém období, ale s nástupem zimy létá do teplých oblastí.

Není to však tak snadné řídit toho operátora ze známého místa. Nelétá na poslední, čeká na první mrazy. Hibernating labutě jdou do zimy ve středním pásmu Sibiře, jihovýchodní Asie, severní části Střední Země. Přesouvají se ze zimoviště a do žlutých krás v malých skupinách. Někdy mohou létat sami. Jejich letová výška je velmi vysoká, a to jak během denního světla, tak i v noci.

Oblíbeným stanovištěm klikerů jsou velká jezera, otevřená, ale hustě zarostlá rákosí nebo jinými druhy vegetace. Na pobřeží moře můžete také chytit labutě, stejně jako v křoví tundry nebo jezer v hlubinách lesa. Pokud nehrozí hnízdo, mohou je postavit v blízkosti lidského bydlení, v rybnících a rybnících. Shedding se koná dvakrát ročně: v létě a na konci podzimu nebo v zimě.

Vzhled

Labutí labuť má krásnou, ušlechtilou sněhově bílou barvu s výrazným zobákem žlutým na základně. Krk ptáků je dlouhý, rovný. Zadní část trupu se ponořuje méně než přední. Hlava a zobák jsou horizontální. Křídla zapadají těsně do stran a hřbet je mírně konvexní. Rychlost pískání je pomalá v nepřítomnosti nebezpečí.

Zobák ptáka je jasně žlutý (citron) s černým hrotem, ale u mladých je šedý. Kuřata mají šedavě zbarvenou barvu a bělejí, jak stárnou. Dokonale ilustruje krásu fotek níže. Labuť hladce řeže vodu, pomalu hledá malý hmyz nebo bezobratlé pod svým povrchem.

Váha dospělého jedince dosahuje 10 kg, samice jsou o něco menší než samci. Aby mohl pták vzlétnout, musí odtrhnout křídla od vody, což je vyjádřeno ve formě častých klapek. Pak se střelec vytrhne z vody a vzlétne. Létá rychle, občas mává křídly. Hlas klasiky, s knihou "gang", v letu se mění na "gong-go." Pokud se pták rozzlobí, začne prskat nebo pískat a vydávat tenké „cvaknutí“.

Reprodukce a potomstvo

Sexuálně dospělé biče se stávají ve věku 4 let. Páry vznikají během zimoviště, nejčastěji po dlouhou dobu a někdy i po celý život. Partner labuť se mění pouze v případě, kdy druhá zemře. Ptačí páry se objevují na hnízdních místech, samice a samec se drží blízko nebo v těsné vzdálenosti od sebe.

Samice samice staví hnízdo, muž v tom nepomáhá. Jakmile je stavba dokončena, samice položí vejce. Stává se to v období květen - červen. Spojka obsahuje až 7 vajíček nažloutlého nebo šedavého odstínu, někdy s odstínem. Průměrná hmotnost vajec dosahuje 36 gramů. Muž horlivě hnízdí hnízdo a varuje svého partnera před nebezpečím hlasem. Vejce se vylíhnou asi 40 dní.

V různých regionech se mláďata mohou objevit v různých časových intervalech - od poloviny května na jihu do první poloviny července na severu. Od prvního dne si labutě podávají vlastní jídlo, ale rodiče jsou poblíž a chrání mláďata. Koncem července mladí lidé získávají na váze, jsou si jistí a rodiče učí mladé létat. Často, na podzim pro zimování, mladí ptáci odletět se svými rodiči. Ještě jednou podrobněji můžete vidět mláďata na fotografii, což vám umožní ocenit kontrast mezi barvou dospělého a mladého.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie