Pintail Duck - vyhledávaný lovec trofejí

Pin
Send
Share
Send
Send


Pintail kachna, fotky a videa, o kterých uvidíte v tomto článku - bez nadsázky, jeden z nejkrásnějších a nejběžnějších kachen na světě. Žije ve vodách Ameriky, Evropy a Asie. V naší zemi se často vyskytuje v tundře, stejně jako v tajze, i když se snaží vyhnout lesům a zarostlým místům. Podle odborníků je lov této kachny velmi obtížný. Proč, zjistěte s námi.

Tato kachna dostala své neobvyklé hlasité jméno kvůli skutečnosti, že ocas má několik dlouhých peří, které se podobají šílenství. Tento pták je o něco menší než kachna divoká, velmi elegantní a agilní. Pintail se vynoří z vody bez obvyklého náběhu ptáků, rychle zvedne rychlost a letí velmi rychle. Proto je lov této kachny považován za jeden z nejtěžších.

Vnější charakteristika

Jak mnozí ornitologové a vášniví lovci říkají, pintail je opravdu jedna z nejatraktivnějších kachen. Má elegantní postavu a krásnou barvu. Na jaře av létě má samec velmi kontrastní opeření. Hnědé a šedé tóny převažují více v peřích, ale míchání s bílou a černou impregnací vytváří velmi krásný vzhled. Samice z hlediska peří barvy se podobají většině ostatních divokých kachen, jak je vidět na fotografii.

Štíhlé, elegantní tělo je doplněno prodlouženým krkem, úzkým dlouhým ocasem a také špičatými křídly. Průměrná hmotnost dospělého muže se pohybuje od 600 do 1300 gramů (v závislosti na oblasti bydliště a sezóně), samice dosahují 400-1000 gramů. Na křídlech má pintail zrcadlo fialovou barvu s neobvyklým bronzovým odstínem. Je to tato funkce, která přitahuje mnoho znalců krásy kachny.

Chov

Samice i samci těchto kachen dosáhnou pohlavní zralosti ve věku jednoho roku, a proto se zpravidla do konce prvního roku chovají. Za prvé, na zimoviště kolem prosince se hejna mísí a samci začínají pářit. V různých pózách se drak snaží přitáhnout pozornost ženy, kterou máte rádi. To může vydávat charakteristickou píšťalu nebo chrastící zvuk křídel.

Páry se zpravidla vytvářejí během zimování, proto přicházejí ptáci na hnízdiště s partnery. Samci samci létají sami a pokračují v hledání samice již přímo ve vlasti. Pintail je jedním z prvních kachen, které se vrací po hibernaci. Mohou být vidět na březích řek a jezer, když je povrch vody ještě zcela pokryt ledem.

Na rozdíl od jiných druhů kachen, pintail ženy dávají přednost stavět hnízdo daleko od místa, kde její dětství prošlo. Často se rozpadají a zkoumají nová území. Ptáci staví hnízdo na zemi, někdy ve vzdálenosti až 1,5 km od nádrže. Preferuji zarostlé rákosy nebo trávu. Vrh je velmi skvrnitý, kachna sbírá jen malou trávu a po obvodu hnízda položí chmýří.

Jedna spojka se skládá z 7-10 vajec. Pokud se něco stane s vejci, například, dravec je sní, pak žena odloží znovu. Kachna vylíhne vejce asi 25 dnů, muž opustí v této době. Líhnutí mláďat zraje rychle a po několika hodinách jdou na maminku k rybníku. Po 40 dnech už vědí, jak létat.

Šíření a způsob života

Pintail kachna letí velmi dobře a plave, ale ona nemá rád se potápět, proto dává přednost strávit většinu svého času nad vodou. Pták se rozprostírá na velmi velkých plochách a dosahuje dokonce i pobřeží arktických kontinentů. Usadí se v Evropě, Asii, Americe, ale nejpočetnější v západní části Eurasie. Na území naší země můžete vidět téměř všude.

Co se týče zimování, pouze ptačí populace Velké Británie a také v západních Spojených státech vedou usazený způsob života. V ostatních oblastech migruje kachna. V Eurasii existují tři zóny zimování a migrace pintailů. První z nich je západní část Evropy, druhou je pobřeží Černého moře, Středomoří a západní Afrika, třetím je Blízký východ, východní Afrika a Perský záliv.

V Evropě, kachní zimy v Belgii, Dánsku, Španělsku, Itálii, severozápadní Francii a Velké Británii. Jako v jiných zemích světa, například, v Indii během zimování je Pintail populace nejpočetnější.

Migrace a navlékání

Muži pintails, stejně jako mnoho jiných kachen, také malé migrace v době molt. Počátkem června, před obdobím loupání, kachny draků opouštějí hnízdiště a odlétají do chráněných oblastí. Například, oni si vyberou velká rákosová jezera, velké říční delty nebo nižší sáhne. Osamocené ženy mohou někdy létat do těchto oblastí, stejně jako ti, kteří ztratili spojku. V naší zemi jsou pintails tvarovány v deltách řek Volhy, Ob a Ural během lícování.

Napájení

Díky dlouhému, delikátnímu krku, kachny pintail mohou dostat jídlo z dostatečné hloubky, ale jen zřídka se potápějí a jen ponořují hlavu do vody.

Obecně, jídlo je smíšené a závisí do značné míry na stanovišti ptáků. Tak například v severních zónách kachny jedí více krmiv pro zvířata a na jihu zeleninu. Z rostlinného krmiva upřednostňuje pták obilí, jakož i části nejrůznějších vodních rostlin včetně těch, jako je okřehek, ostřice a rákosí.

Na jaře av létě se ve stravě objevují různí měkkýši, drobní korýši, larvy hmyzu, komáři a brouci. V malých množstvích a hlavně v severních zeměpisných šířkách, kachna jí malé ryby, pulci, krevety a pijavice.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie