Řeka klidné a krásné potápěče - divoké potápění kachny!

Překvapivě krásný obyvatel bažin a řek - kachní potápěč, je zvláštním druhem vodního ptactva. Kromě toho existuje mnoho druhů těchto ptáků v přírodě a všichni překvapí svými barvivy. Pojďme se dozvědět více o tom, jak takové kachny vypadají a jak se liší.

Kdo se potápí?

Podrodina skutečných kachen má tzv. Kmen - kategorii mezi rodinou a rodem, která zahrnuje potápěčské kachny. Potápěčské ptáky žijí hlavně na severní polokouli, jejich největší populace žije v Severní Americe. Charakteristickým rysem těchto vodních ptáků je způsob jejich těžby - pomocí potápění. Proto jméno kmene.

Druhy potápěčských ptáků

Uvnitř kategorie je potápěčská kachna rozdělena do čtyř dalších poddruhů: černo-bílé kachny, kachny s růžovými hlavami a mramorové kachle. Tito ptáci jsou velmi atraktivní, elegantní, mají barevné peří (s výjimkou teal), a vyčnívají zřetelně mezi přírodní říční krajinu.

Cherneti

Aythya nebo black-nosed - rod ptáků, kteří se blíží ponorům. Někdy se také nazývají ponory, což lze vidět čtením jmen některých ptáků tohoto rodu. Navenek jsou podsadité, malé velikosti, mají poměrně velkou hlavu a krátký krk. Bill je černý nebo šedý, nohy jsou tmavě šedé, s koženými membránami. Hlavním znakem všech poddruhů je přítomnost světelného pásma na obou křídlech.

Cherneti rád tráví čas na vodě, mohou se potápět v plném nebo polovičním potápění. Pozemek je zřídka navštíven. K dnešnímu dni v Rusku žije pět odrůd černění: rudovlasý, bělooký a Baerův potápění; Tam je také americký ponor, který v Rusku se nachází pouze rozpětí. Další druhy černohrdlých: obojek, Nový Zéland, malé moře, dlouhosrstý červenohlavý, australský, Madagaskarský potápění.

Potápění

Potápěčské kachny rodu Netta se liší ve střední velikosti, také ve velké hlavě a zkráceném krku. Seďte nízko ve vodě, krmte, hlavně kvůli potápění. Velikost těchto ptáků je menší než kachna divoká, barvy závisí na druhu. Tam jsou rudovlasí, rudovlasí pampové skoky. Hmotnost jednoho ptáka je asi 900 gramů. Samci jsou vždy jasnější než samice a mají větší velikost.

Tento poddruh kachen žije hlavně v tajze a lesostepu Ruska, v mírných klimatických pásmech. Muž má jasně zbarvenou hlavu, jasnou hruď. Samice je spíše obyčejná šedá kachna. Na obrázku níže vidíte, jak vypadá ponor.

Růžová kachna

Toto vodní ptactvo je neoficiálně považováno za vyhynulý druh, především proto, že bylo naposledy viděno naživu v roce 1945. Ornitologové provedli více hledání, které nepřinesly důkaz o existenci růžových kachen. Někteří vědci se však stále domnívají, že pták žije v Myanmaru, v močálech, které jsou lidem nepřístupné v severní části regionu. Obrázek níže ukazuje draka a kachnu tohoto druhu.

Navenek tito ptáci vypadají velmi jasně. Muž má růžovou hlavu, zobák a krk, samice má pouze růžový krk a hlavu. Konec peří na křídlech je bílý. Rozměry v délkách v průměru od 41 do 43 cm Růžové kachny hnízdí hlavně v trávě, položí 7 vajíček bílé barvy. V Rusku nebyly zaznamenány žádné takové osoby, převážnou zónou stanovišť je Indie, Nepál, Bengálsko, Myanmar a Bangladéš.

Marbled Teal

Tmavě vypadající kachna s šedým, nenápadným peřím. Váha dospělého jedince dosahuje 600 gramů a samci a samice jsou zbarveni. Tón peří je hnědavě šedý se světlejšími skvrnami. Distribuční oblast je velmi široká: celá Střední Asie, Indie, Španělsko, Rusko. Povaha těchto ptáků je klidná, jsou neaktivní a tichá. Ocas v době plavání na vodě je zvednutý, ponořit se hluboko a někdy může vzlétnout na stromy.

Oblíbený terén - jezera s rákosím, keře u pobřeží nádrží. Tento pták hibernuje častěji na velkých, nemrznoucích nádržích. Počet vepřů je v současné době rychle klesající. Důvodem je pátrání po nich a zničení malých divokých nádrží s hustou vegetací, kde mohou žít a vychovávat mláďata.

Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie