Shipun je majestátní a hrdá labuť

Pin
Send
Share
Send
Send


Pyšná a krásná labuť, jejíž fotografie zdobí webové stránky o milovnících - skutečný příklad následovat. Je monogamní, stará se o své potomky a je chráněn zákonem. Popularita tohoto majestátního ptáka je nesporná, proto je užitečné naučit se několik faktů o jeho výživě, potomstvu a fyziologických vlastnostech.

Přehled chovu

Takový vzácný představitel opeřeného království, stejně jako labuť, si sám vybral sever Evropy a Asie. Ten mu ale pomohl usadit se v Austrálii, Americe a Africe a na oplátku obdržel krajinu zdobenou ptákem a krásné fotky labutě. Průměrná délka života tohoto ptáka je 28 let. Vede sedavý způsob života a zřídka letí z místa na místo. Navzdory tomu, že si muž v životě jednou vybere pár, může se sblížit s jinou ženou.

V jakých situacích je to možné? To je normální postup, pokud žena zemře. Nově ražený pár bude žít tam, kde se usadil nejstarší partner. Pokud naviják ztratí opeřeného milence, může také rychle najít mladší náhradu za to.

Pyšný pohledný muž, který reaguje na zatoulané ptáky a syčící lidi, je nejtěžší létající pták. Samec může mít hmotnost 14 kg. Rekordní hmotnost samce této kachny je 25 kg. Byl vychováván a ukazován celému světu v Polsku, ale nikdo nemůže s jistotou říci, zda tento baculatý samec mohl létat nebo ne.

Původ

Tento syčící pták je euroasijský. Šířil se dvakrát: na konci 19. století a ve třicátých letech, kdy byla labuť přivedena do Viktorie. Parky zde zdobila jedinečná labuť a nyní je pečlivě hlídána městskými úřady.

Vzhled

Labuť má dlouhý krk, podlouhlé tělo a středně velkou hlavu. Na základně zobáku můžete vidět černý růst (uzdu), i když zobák má oranžovo-červenou barvu. Nahromadění má tendenci bobtnat během páření. V tomto období se tato část zobáku stává viditelnější. Vidíte-li hezkého bílého muže s nafouknutou uzdu - ujistěte se, že před vámi je muž.

Maximální délka jeho těla je 180 cm, samci mohou být docela baculatí a samice jsou výrazně nižší než jejich velikost (pouze 5-6 kg). Rozpětí takového vzorku - 240 cm.

Speciální funkce

Jméno labuť má své jméno kvůli zvuku, který dělá, když je podrážděný. Anglický název tohoto ptáka je "mute swan", proto se věří, že je schopný jen syčet. Ale syčící labuť může pořád vydávat zvuky, které vypadají jako chrochtání, pískání a šňupání.

Jeho způsob života kopíruje chování takového ptáka, jako je ten, kdo ho nosí. To znamená, že labuť jako zarostlá rybníky a bažiny. Značka syčícího pohledného muže je krk ve tvaru latinského písmene "S" a mírně zvednutá křídla. Kromě toho může opeřený zástupce velmi silně tleskat křídly. Mimochodem, toto je jedinečná vlastnost ptáka. Zvuk, který vydává křídla za letu, je slyšet ve vzdálenosti 1 km.

Napájení

Labuť má vlastní stravu, která se skládá z vodních rostlin a malých vodních živočichů. Někdy rád hoduje na mušle a vodní osly. Dospělá osoba může během porodů jíst asi 4 kg různých vodních rostlin (pokud se nachází na pevnině, pak je obilovina). V zajetí (zoo) se děti i dospělí snaží krmit ptáka chlebem, ale to je zakázáno. Tím, že jí pečené zboží labutí labuť mute může onemocnět a zemřít.

Potomstvo

Pyšná mute labuť se drží monogamního vztahu a najde pro sebe jeden pár pro život. Hnízdící ptáci začínají ve věku 3-4 let. Labutě spárují ve vodě a pak začínají snášet vejce. Období, kdy se vejce ukládají na březen. V této době jsou samci velmi agresivní. To je případ, kdy můžete jasně slyšet syčení ptáka.

Pokládka labutě se může skládat z 5 až 8 vajec. Mladé samice, které poprvé kladou vejce, mohou přinést pouze jedno vejce. Barva skořápky labužních výrobků je žlutohnědá. Vejce vylíhnou samici na něco málo přes měsíc. Hmotnost vylíhnutých kuřat je 220 gramů. O takových drobcích se Swan Shapun stará až 5 měsíců.

Fotogalerie

Nabízíme několik fotek krásných ženských trnů s kuřaty.

Foto 1. Žena s mláďaty plavat ve vodě Foto 2. Chicks poslušně plavou pro mámu Foto 3. Kuřata a samice na vodě

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie