Holub korunovaný - hezký hezký

Pin
Send
Share
Send
Send


Překvapivě velcí, důvěřiví, ale opatrní holubi žijí v hustých lesích ostrova Nová Guinea. Navenek se jen vágně podobají známým členům rodiny. Velikost těla korunoval holuba více jako krůta, a krása a hladkost - na páv. Odkud toto úžasné plemeno pochází a je to chov v uzavřených prostorách? Zjistěte si nejzajímavější informace a podívejte se na fotografie korunovaných holubů s námi.

Přehled chovu

Plemeno korunované je reprezentováno třemi druhy s podobnými charakteristikami: kaštanový hrudník, vějířovitý a modrý. Nejkrásnější chomáč rozdmýchal korunované jedince. Lze je vidět na fotografii níže. Největší z korunovaných jsou modro-chocholatí. Kaštan, soudě podle jména, se liší od příbuzných v barvě peří.

Holubice s neobvyklou korunou peří na hlavách se nacházejí pouze na ostrovech poblíž Nové Guineje a na jejích pobřežích. Ve svém přirozeném prostředí nemá toto plemeno ptáků prakticky žádné nepřátele. Zástupci korunovaného plemene mají poměrně velkou váhu s nedostatečně velkými křídly, takže každý let je doprovázen hlukem křídel a zdá se, že je dán těžký. Holub holubý nežije sám, pouze ve skupinách 2-10 jedinců. Ptáci tohoto druhu žijí v průměru 15 let, ale mohou dosáhnout věku 20 let.

Krásný chomáč byl důvodem, proč se holub stal požadovanou kořistí pytláků. Nelegální vyhlazování vedlo k téměř úplnému vymizení druhu korunovaného holuba. Celkem není na světě více než 10 000 zralých zástupců plemene.

Původ

Není známo, jak se takové neobvyklé druhy holubů objevily na ostrovech. Studie genetického materiálu však ukázaly, že dodo a poustevníci jsou předky všech tří druhů korunovaných holubů. James Stevens v díle z roku 1819 byl poprvé popsán korunovaný holub. Během 19. století přitahovaly ženy korunované přírodní vědy vědce z celého světa. Pohled na korunovaný kaštan byl podrobně popsán v roce 1867 německým Otto Finschem.

Vzhled

Externí data korunovaný holub má opravdu královský. Malá hlava s protáhlým zobákem, ohnutým na konci dolů, je korunována luxusním chomáčem neobvyklého peří umístěného ve ventilátoru. Je pozoruhodné, že na rozdíl od mnoha jiných ptáků nesou holuby tento hřeben pouze v narovnané poloze.

Vzhled všech zástupců korunovaného plemene je vynikající, znatelný a nezapomenutelný. Mají velké tělo, jehož rozměry dosahují délky 85 cm a hmotnosti 3 kg, vysoké, tenké nohy, světlé peří a nezměněný chomáč.

Zvláštní pozornost si zaslouží barva ptáků. Zvláště zajímavé jsou koketní okraje křídel. Několik středních peří je delší než ostatní a jejich konce jsou natřeny bílou barvou a lemovány černou. Tento holub, jak se sluší korunovaným jedincům, je vydáván pouze ve sněhobílých rukavicích, jejichž roli úspěšně provádějí tyto neobvyklé peří. Jasná barva není konstantní ani v rámci stejného druhu. Mezi břidlicově modrým větrákem a modro-chocholatým můžete také najít modro-černou.

Ventilátor

Jeden z nejkrásnějších holubů celé rodiny je považován za ventilátor. Peří na jeho chomáčku je zakončeno sfenoidním vousem s černým nebo bílým okrajem podél okraje. Jeho spodní část těla je obvykle v hnědočervených odstínech, téměř nasycených, tmavých. Vrchol je oslnivý modrý s poznámkami šedé, modré a černé.

Poddruh Blue-Chest a Chestnut

Barva neméně krásných poddruhů modrých chocholatých je poněkud odlišná, ale obecně je schéma podobné. Spodní část těla je převážně nahnědlá, kaštanové odstíny. Hnědá zóna, na rozdíl od vějířovitého tvaru, však dosahuje ramen. Krk a hlava jsou stejné břidlicově modré, jako je to u příbuzných s chic trsy. Chomáč sám v tomto druhu je více načechraný a něžný, ale nemá klínovité vousy a množství barev v peří.

Zástupci kaštanových druhů jsou velmi podobní svým příbuzným, ale vyznačují se chudší chomáčem a peřím. Prsa tohoto ptáka je kaštan a křídla jsou hnědá nebo načervenalá. Podívejte se na tak hezkého muže z hnědého kaštanu na fotografii pod článkem.

Napájení

V přírodě se všechny korunované koruny krmí výhradně na zemi, vybírají zobáky, bobule, semena a čerstvé listy. Holubi milují jíst malé šneky, červy, pavouky a jiné bezobratlé. Na rozdíl od skal, které žijí v našich zeměpisných šířkách, korunované hlavy nezakrývají listy a větve na zemi jejich zobákem, sbírají jen to, co je nahoře.

Ptáci žijí převážně ve vlhkých nížinných lesích nebo v mokřadech a částečně zatopených oblastech. V těchto místech dostatek vhodných potravin. V zajetí pro ptáky organizujte prostorné klece v teplých místnostech. V zoologických zahradách korunovaných holubů krmí avokádo, speciální krmné směsi pro tropické ptáky a larvy mouchy. Při pěstování v zajetí je nutné poskytnout tomuto ptákovi pestrou stravu, včetně různých graminoidů, larev a bezobratlých.

Chov

Období páření je u těchto ptáků v polovině podzimu. Holub korunovaný se stává pohlavně dospělým ve věku 2 let. Token muže vypadá velmi elegantně a je doprovázen zvukem připomínajícím bubnování. Muži nejsou agresivní, ale při pohledu na soutěžícího během tance zvednou jedno křídlo a ocas, připravují se na bitvu.

Holubi tohoto plemene staví hnízda velmi vysoko na stromech, ne méně než 6 metrů od země. Na tlustých větvích v základně kmene, uspořádají platformu větví a tyčinek, na kterých staví hnízdo kapradinných výhonků. Samice položí 1-2 vejce a zůstane v hnízdě jen na noc. Šťastný budoucí otec ji nahradí.

Kuřata 3-10 dnů krmena speciální sekreční tekutiny, a pak přinesl zobák "dospělé" potraviny. Mladý holub provádí svůj první let ve 2 měsících, ale další měsíc zůstává v péči rodičů. Reprodukce korunovaných holubů a v zajetí lze dosáhnout, pokud jsou vytvořeny nezbytné podmínky a hnízdo je postaveno z velkého proutěného koše. Musí být obložena listy a větvemi.

Fotogalerie

Foto 1. Holubice z břidlicově modrého ventilátoru Foto 2. Modro-korunovaný muž s nadýchaným ventilátorem na hlavě Foto 3. Zakouřený pohledný muž v lese Foto 4. Holubi kaštanové chůzi

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populární Kategorie